Logo del centre cívic
La reina del Arga
Logo de l'activitat La reina del Arga

Dissabte 19:00 h

4 de novembre de 2023

Espai: Teatre

Artista: Cia. Estefanía de Paz Asín

Hi va haver un temps en què totes les gates de Pamplona es deien Remígia. Actualment, un carrer de la ciutat rep el nom de Remígia Echarren i, potser encara, a la memòria d'alguna de les persones més grans de la capital de Navarra continua viu el record d'aquesta dona.

Però qui era Remígia Echarren? Sens dubte, una dona excepcional, artista funambulista, molt coneguda a la Pamplona de finals del segle XIX i principis del segle XX, que es va guanyar els sobrenoms de la Reina de l'Arga, de Madmoiselle Agustini o la Reina de la maroma. Remígia Echarren caminava per les altures en una època en què poques eren les referències d'aquest tipus de gestes. D'on va néixer el seu desig?

Estefania de Paz Asín ens explica ara que s'han complert més de 100 anys de la mort de Remígia, així com el què ha esbrinat sobre ella i el seu art funambulista. Fascinada per la seva història, l'Estefania ha buscat i trobat. Però, allà on la memòria arxivada no aporta dades, l'Estefania ha creat i ha construït per ajudar-nos a descobrir aquesta increïble dona.

La reina del Arga ha voltat per festivals com ara el TAC de Valladolid, la Fira de Tàrrega, el Festival de Teatro de Olite o el Poltsiko de Donosti. També s'ha representat al Teatro del Bosque de Móstoles o al Teatro Circo Price de Madrid.

Després d'estrenar aquest projecte a l'abril de 2021, l'Ajuntament de Pamplona va aprovar per unanimitat el canvi de nom de les mítiques passarel·les del riu Arga, que van passar a anomenar-se Les passarel·les de Mademoiselle Agustini, nom artístic de la Remígia.

Recomenada per a més de 8 anys.

Preu: Gratuït

Dissabte
04/11/2023

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES (B59489351) | C/Bòria, 17. Principal. 08003 Barcelona
info@transit.es

Centre Cívic
ZONA NORD

Carrer Vallcivera, 14
08033 Barcelona
933591251
informacio@cczonanord.net

Logo Miram Cloud